Vin ninsorile si ploile. Vremea se raceste. Vezi prognoza pentru weekend

×
Codul embed a fost copiat

Din aceasta noapte meteorologii au anuntat ca va ninge si se va depune un strat constistent de zapada in Moldova si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali.

Iar de sambata incolo se anunta ploi torentiale in sud si sud-est, unde se va forma polei. Asa ca nu plecati la drum in weekend fara sa aveti masinile pregatite pentru iarna. Informarea meteorologilor este valabila pana duminica la pranz.

Prognoza pentru astazi pe regiuni

Astazi ramanem cu vreme inchisa si apar precipitatii, mai ales in sud si est. Se mai incalzeste putin: maximele urca pana la 10 grade.

In Dobrogea se anunta ploi temporare, vant nervos si temperaturi mai ridicate decat ieri. Mai sus, in Moldova si in nordul Munteniei, norii raman pe pozitii si vor mai lasa cativa stropi. Peste noapte in zona apar lapovite si ninsori.

Citește și
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

In nordul Moldovei si in Bucovina gasim innorari consistente si ninsori locale. Maximele trec de pragul inghetului.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea vreme
schimbatoare. Va ploua trecator, iar maximele vor urca pana la 10 grade. In vestul tarii se incalzeste, dar norii vor fi numerosi si mai apar conditii de precipitatii.

In zona centrala nu prea zarim soarele, dar se incalzeste simtitor fata de ieri. In sud-vest va cadea lapovita si e posibil sa se formeze polei. Vantul se inteteste si ar putea viscoli zapada in cursul noptii.

In Bucuresti ramanem cu atmosfera inchisa si va ploua din cand in cand. Vantul va fi activ, iar maxima, peste cea de ieri, se va opri la 8 grade. Se incalzeste si peste noapte, dar nu scapam de precipitatii.

La munte asteptam innorari persistente si ninsori, indeosebi dupa lasarea serii. Cantitatile de apa pot fi mai insemnate in
Carpatii de Curbura. Vantul va sufla mai tare in zona crestelor, iar temperaturile vor creste usor.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Sambata - Vremea se va raci in toata tara. Cerul va fi mai mult noros si vor cadea precipitatii in sudul si sud-vestul tarii si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. Acestea vor fi mixte in partea de vest a teritoriului si mai ales sub forma de ninsoare in rest.

La munte local va ninge. Vantul va avea intensificari in Muntenia, Moldova, Dobrogea si la munte, iar in prima parte a zilei si in Oltenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade, iar cele minime, in general, intre -10 si 0 grade.

Duminica - Vremea va continua sa se raceasca in majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros si va ninge in nordul si centrul tarii, precum si in zona de munte si pe arii mai restranse in rest. In regiunile vestice, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita. Vantul va mai avea unele intensificari pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 5 grade, iar cele minime intre -10 si -2 grade, mai coborate in depresiuni.

Luni - Cerul va fi mai mult noros in sudul si sud-vestul tarii, unde mai ales seara si noaptea va ninge. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si doar pe arii restranse se vor semnala ninsori slabe. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in Muntenia si in Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -4 si 4 grade, iar cele minime între -11 şi -1 grad.

Marti - Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros si va ninge local in sudul teritoriului si pe arii mai restranse in rest. Vantul va prezenta unele intensificari in regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, iar cele minime intre -12 si -2 grade usor mai coborate in depresiuni.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora

Aici poti vedea cum evolueaza starea vremii in Romania pe parcursul zilei de azi.

Recomandări
Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran. Șeful Statului Major al IDF: „Va suporta consecințele acțiunilor sale”
Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran. Șeful Statului Major al IDF: „Va suporta consecințele acțiunilor sale”

Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran, dar unul care să nu provoace o escaladare a conflictului în regiune, potrivit presei israeliene.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă
Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă

Economia chineză a avut un început de an mai puternic decât s-au așteptat analiștii, chiar dacă criza din sectorul imobiliar s-a adâncit.