Frig, vant si fulguiala in Romania! Vezi prognoza meteo

12-12-2009 00:00

Vremea se va raci in toata Europa, mai accentuat in zonele centrale si estice, dar si in Romania.
 

Pe parcursul intervalului vor fi precipitatii mixte in sud-estul continentului si local in centru. In nord si est va ninge, slab cantitativ.


Patrunderea aerului deosebit de rece va influenta si regimul termic din Romania: temperaturile scad sub normele climatologice ale perioadei.

In rest, innorari persistente si ninsoare slaba in sud-vest si la munte, sporadic poate si in regiunile estice. Vantul ramane cctiv in sud-est. Temperaturile pleaca de la -3 si se opresc la numai 5 grade in Crisana.

In Dobrogea va fi timp urat, va sufla vantul si temperaturile coboara fata de ieri. Senzatia de frig va fi sporita de intensificarile vantului. Vremea se raceste transant si putin mai sus, in Muntenia nordica si in sudul Moldovei. Si aici va sufla vantul.


In nordul Moldovei si in Bucovina se anunta ninsoare slaba si maxima negative. In nordul Transilvaniei si prin Maramures va fi si la fel de innorat, dar maximele ajung la 2-3 grade. Atmosfera de gheata se asteapta si prin vest. Aici sunt anuntate si ceva fulguieli.


In tinuturile centrale: innorari consistente si temperaturi in cadere libera. In sud-vest o sa ninga slab. Temperaturile nu vor depasi 2 grade cu plus. In sudul tarii se raceste si mai tare. Nu vom zari soarele.


In Bucuresti, asteptam vreme rece. Se inteteste si vantul si mai aflam ca vor fi slabe conditii de fulguiala.


La munte, aceeasi tendinta de racire percutanta, nori multi, ninsoare slaba. Vantul nu va exagera, dar stresul termic va fi ridicat. Ieri, zapada in strat uniform era doar la Varful Omu, in Bucegi si masura 16 cm.

 

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO