Afla cum va fi vremea astazi in Europa si in tara!


Ultimul update: Duminica 01 Iulie 2012 01:59
Data publicarii: Sambata 30 Mai 2009 00:00
Categorie: Vremea

Ploile, in special averse, vor veni in tinuturile centrale si sud-estice. In rest, vor avea doar un caracter local. Aerul rece, de origine polara, se extinde spre nordul tarii noastre.

 

In acelasi timp, masa de aer cald se deplaseaza de-o parte si de alta a masei reci, deci va afecta tarile vestice si pe cele sud-estice. La noi, o usoara incalzire se va simti de luni incolo.

In Romania, astazi se anunta vreme racoroasa si instabila. Va aparea si soarele, iar ploile vor uda mai ales Muntenia, Transilvania, Moldova si Oltenia. In aceste regiuni, vor fi si descarcari electrice, iar cantitatile de apa pot depasi 15 - 20 l/mp, mai ales in zona de munte. Vantul va avea unele intensificari, iar nivelul temperaturilor urca pana la 24 de grade.

Astazi, vom avea vreme racoroasa si instabila. Temperaturile se opresc la 14 grade in depresiuni si pe la 24 in sud-est. In Dobrogea, sunt asteptate innorari persistente si temperaturi comparabile cu cele de ieri. Conditiile de ploaie sunt destul de scazute. 

Mai sus, spre Moldova si in nordul Munteniei asteptam vreme relativ placuta: se incalzeste pe la amiaza, dar vin si citeva ploi.

In nordul Moldovei si in Bucovina, ploile vin in mai multe reprize, iar maximele raman cam modeste. In nordul Transilvaniei si prin Maramures, vremea va fi schimbatoare si racoroasa. Nu sunt excluse aversele. 

In vestul tarii, norii vor fi tot mai rari, insa ramanem la un regim termic cam modest! Temperaturile coboara simtitor si in tinuturile centrale. Ploile vin mai ales in zonele de munte.

In sud-vest: ploi si temperaturi foarte modeste. Se raceste fata de ieri. Vremea va fi destul de instabila si in sudul tarii. Vom avea ploi in averse si in Muntenia si in Oltenia, iar nivelul temperaturii salta mai mult in zona Baraganului. 

Vremea se anunta racoroasa si in Bucuresti. Azi o sa ploua temporar, dar zarim si soarele din cand in cand. Maxima se opreste la 21 de grade.

In zona de munte, asteptam ploi consistente, mai ales in Carpatii Orientali si in cei de Curbura. Temperaturile vor fi in usoara scadere fata de ieri.

Pe litoral se anunta vreme racoroasa, innorari persistente si ploi sporadice. Vintul mai prinde un pic de putere, iar maximele sunt in usoara crestere.

Tags: meteo, vremea,

VIDEO PROTVPLUS.RO