Zeci de insurgenti ucisi in Pakistan, in operatiuni aeriene ale armatei

21-05-2014 15:26


Pakistan

Cel putin 60 de insurgenti au fost ucisi in atacuri aeriene, in zone tribale din nord-vestul Pakistanului, in apropiere de frontiera cu Afganistanul, au anuntat miercuri oficiali pakistanezi.

Un bilant anterior anunta ca cel putin 32 de insurgenti au fost ucisi in Waziristanul de Nord in urma unor atacuri aeriene tintite, scrie Mediafax.

Surse locale au mentionat victime civile in urma bombardamentelor.

Armata pakisteneza a precizat ca rebelii vizati de aceste atacuri au fost implicati in violente care au avut loc recent, inclusiv provocarea unei explozii intr-o tabara de persoane stramutate, la Peshawar, atentate in regiunile Mohmand si Bajaur si atacuri asupra unor convoaie ale fortelor de securitate in Waziristanul de Nord.

Talibani pakistanezi din cadrul TTP, care lupta din 2007 impotriva puterii de la Islamabad, au pus capat luna trecuta unui armistitiu de cinci saptamani care urmarea sa ofere noi sperante unui proces de pace cu Guvernul.

Desi au luat din nou armele, rebelii islamisti nu au abandonat in mod oficial acest dialog, privit cu scepticism atat de catre unii analisti, cat si de catre insurgenti.

In ultimele saptamani, confruntari intre factiuni talibane rivale s-au soldat cu zeci de morti. Gruparile Khan Said Sajna si Sheher Yar Mehsud isi disputa, intre altele, conducerea rebeliunii in zona tribala Waziristanul de Sud.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO