Vizită istorică a Papei Francisc în Emiratele Arabe. ”Semn de binecuvântare", când a ajuns

Ultima actualizare: 03-02-2019 21:43
Papa Francisc
Getty

Papa Francisc a ajuns duminică în Emiratele Arabe Unite (EAU), devenind primul cap al Bisericii catolice care vizitează Peninsula Arabică, leagăn al islamului, transmite AFP.

Avionul suveranului pontif a aterizat duminică la Abu Dhabi cu puţin înaintea orei locale 22.00 (18.00 GMT).

Pe drum, papa a remarcat că a fost anunţat că la Abu Dhabi plouă, ceea ce "în aceste ţări este considerat un semn de binecuvântare".

Într-adevăr, credincioşii s-au adunat duminică sub o ploaie neobişnuită în faţa catedralei Sfântul Iosif din metropolă pentru a intra în posesia ultimelor bilete pentru slujba pe care o va oficia marţi Papa Francisc.

Vizita sa în EAU va fi dominată de dialogul ecumenic, iar pentru luni este prevăzută o reuniune interreligioasă internaţională.

Potrivit estimărilor Vaticanului, circa un milion de catolici trăiesc în Emiratele Arabe Unite (aproximativ 10% din populaţie şi în cea mai mare parte lucrători asiatici), ţară cu cel mai mare număr de biserici catolice din regiune, în număr de opt.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO