Viktor Orban va semna la Chișinău un parteneriat strategic între Ungaria și Republica Moldova

Ultima actualizare: 09-03-2020 12:12
Viktor Orban va semna la Chișinău un parteneriat strategic între Ungaria și Republica Moldova

Premierul ungar Viktor Orban va efectua joi o vizită la Chişinău în cadrul căreia va fi semnată o declaraţie privind parteneriatul strategic între Republica Moldova şi Ungaria, a anunţat luni preşedintele moldovean Igor Dodon.

 

Şeful executivului ungar va fi însoţit de un grup de oameni de afaceri, Budapesta intenţionând să ofere un credit de 100 de milioane de euro pentru agenţii economici care vor să dezvolte afaceri în Republica Moldova, a indicat Igor Dodon.

”Trecem la o nouă etapă de parteneriat strategic cu prietenii noştri din Ungaria”, a declarat preşedintele moldovean.

În februarie, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a efectuat o vizită la Chişinău, care a fost urmată de o vizită de răspuns a şefului diplomaţiei moldovene Aureliu Ciocoi la Budapesta.

Potrivit experţilor citaţi de Radio Chişinău, Igor Dodon calcă pe urmele fostului preşedinte comunist Vladimir Voronin, punând accentul pe relaţia cu Ungaria, însă această mişcare demonstrează şi mai mult izolarea internaţională a actualei puteri de la Chişinău.

Experți: Dodon caută susținerea liderilor autoritari

Dodon caută susţinere din partea unor lideri autoritari şi populişti, cum ar fi preşedintele rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan sau premierul Viktor Orban, a cărui formaţiune, Fidesz, a fost suspendată din Partidul Popular European, din cauza derapajelor antidemocratice, potrivit analiştilor.

Analistul politic moldovean Ion Tăbârţă a subliniat în acest context că unicul parteneriat strategic poate exista doar între Republica Moldova şi România.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO