VIDEO. Surpriza neplăcută de care au avut parte soții Biden când au ajuns la Casa Albă

23-01-2021 11:08


Joe și Jill Biden

Soții Joe și Jill Biden au trecut printr-un moment stânjenitor miercuri, când au ajuns la Casa Albă. Aceștia au așteptat câteva momente în frig, la ușa noii lor reședințe, din cauza unei încălcări de protocol, scrie New York Times. 

Era momentul culminant al transferului de putere: președintele Joe Biden și prima doamnă, Jill, au urcat treptele din fața noii lor reședințe, au făcut cu mâna mulțimilor, iar când au vrut să intre au observat că ușa era închisă.

În timp ce lumea întreagă privea și un grup restrâns al familiei Biden venea în urma lor, cuplul prezidențial a așteptat pentru scurt timp la intrare, fapt ce a ridicat o serie de întrebări în mințile tuturor. Trebuia președintele să deschidă singur ușile uriașe de lemn? I-a lăsat fostul președinte Donald Trump pe afară, când a plecat cu opt ore mai înainte?

„Deschide cineva ușa, vă rugăm?”, a titrat New York Times. 

Însă după scurt timp ușile s-au deschis și soții Biden au intrat. Momentul bizar a durat doar vreo 10 secunde, dar nu trecut neobservat la Washington.

„A fost o încălcare a protocolului când ușile nu au fost ținute deschis pentru familia prezidențială, atunci când au sosit”, a spus Lea Berman, secretarul pentru activități sociale al Casei Albe, în vremea președinției lui George W. Bush.

„Faptul că a întârziat deschiderea ușilor m-a derutat puțin”, a spus și Betty Monkman, fost curator al Casei Albă timp de 30 de ani.

Ulterior s-a aflat că a fost vorba despre o mică dar curioasă problemă de organizare, apărută în haosul ultimelor două luni și jumătate, dintre ziua alegerilor și ziua învestirii lui Biden. Nimic nu a fost normal în această perioadă de tranziție, iar momentul primirii la Casa Albă a noilor locatari nu a făcut excepție.

Această lipsă de organizare ar fi apărut din cauză că a fost concediat administratorul-șef al Casei Albe, Timothy Harleth, cu numai câteva ore înaintea evenimentului. Acesta era și cel care ar fi trebuit să întâmpine cuplul prezidențial.

Harleth, care a lucrat la hotelul lui Donald Trump din Washington, a fost adus la Casa Albă de Melania Trump în 2017. Acesta era șeful personalului de la reședința prezidențială și se ocupa de bugetul de cheltuieli.

Soții Biden își vor numi propriul administrator.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO