Imagini spectaculoase din reactorul Fukushima, distrus de radiatii


Ultimul update: Luni 02 Aprilie 2012 23:04
Data publicarii: Luni 09 Mai 2011 13:00
Categorie: Stiri externe

VIDEO! In urma cu cateva zile, muncitorii au intrat in cladirea reactorului numarul 1 al centralei Fukushima Daiichi, pentru prima data de la avarierea ei de catre valul tsunami din 11 martie.

Muncitorii au intrat, joi, in cladirea reactorului numarul 1 al centralei Fukushima Daiichi, a anuntat operatorul japonez al centralei, citat de AFP. Doi muncitori, imbracati in costume de protectie si cu butelii de oxigen, au intrat in cladire, in cadrul unei operatiuni care urmareste sa puna in aplicare un sistem de ventilatie pentru scaderea nivelului de radioactivitate.

 Muncitorii companiei Tokyo Electric Power (Tepco) incearca de aproape doua luni sa restabileasca circuitele de racire a patru reactoare, avariate de uriasul val seismic din 11 martie.

Operatorul apreciaza ca vor fi necesare trei luni pentru ca radioactivitatea sa inceapa sa se reduca, si noua luni pentru racirea reactoarelor.

Situata pe malul oceanului Pacific, Fukushima Daiichi este una dintre cele mai vechi centrale din Japonia, primul sau reactor fiind construit la inceputul anilor '70. Seismul si tsunami din 11 martie au devastat coasta pacifica la nord-est de Tokyo, provocand moartea sau disparitia a aproximativ 26.000 de persoane, potrivit ultimului bilant oficial.

 Progrese la Fukushima. S-a intrat in cladirea celui mai avariat reactor

Centrala de la Fukushima a murit pentru totdeauna. Oficial. VIDEO

Fukushima filmata de roboti ghidati de avioane, trimisi sa curete centrala

Radiatii mai scazute la Fukushima. Japonia nu renunta la energia nucleara
Progrese la Fukushima. S-a intrat in cladirea celui mai avariat reactor
Centrala de la Fukushima a murit pentru totdeauna. Oficial. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO