VIDEO.Rasturnare de situatie in cazul mortii lui Arturo Gatti, boxerul care l-a facut KO pe Doroftei

Ultima actualizare: 16-08-2012 04:49
Gatti Doroftei

Fostul campion de box Arturo Gatti a fost ucis in urma cu doi ani, in Brazilia. Verdictul a fost dat de o echipa de experti criminalisti, dupa o investigatie ce a durat zece luni si contrazice versiunea oficiala, potrivit careia pugilistul s-a sinucis.


"Cazul trebuie redeschis, daca autoritatile din Brazilia au cea mai mica urma de morala, etica si preocupare legala pentru reputatia lor", a declarat criminalistul patolog Cyril Wecht, care a descris verdictul inital drept "pura fictiune".

In prima faza, politia braziliana a considerat-o pe sotia lui Gatti drept suspect principal si chiar au arestat-o, insa femeia a fost eliberata, dupa ce s-a ajuns la concluzia ca fostul boxer s-a spanzurat cu toarta unei genti.

Eduardo Trinidade, avocatul familiei Gatti, a anuntat ca raportul va fi trimis procuraturii din Brazilia in maximum doua luni, cu solicitarea de a o pune sub acuzare pe fosta nevasta a lui Gatti, Amanda Rodrigues. Ea a declarat miercuri - la o zi dupa inceperea procesului civil ce are loc in Canada si care va stabili cine mosteneste averea estimata la 6 milioane de dolari a fostului campion - ca noile informatii nu-i schimba convingerea ca sotul ei s-a sinucis.

O a doua autopsie a fost deja efectuata in Quebec, insa rezultatele nu au fost date inca publicitatii.

Noua expertiza arata ca rana grava pe care Gatti o avea la cap nu putea fi produsa dupa ce a cazut pe podea, iar pozitia in care a fost gasit, cu capul intrat pe jumatate sub un dulap, nu este compatibila cu teoria sinuciderii.

In plus, toarta de geanta pe care ar fi folosit-o nu era suficient de puternica pentru a sustine 35 de kilograme mai mult de cateva secunde, cu mult mai putin decat cele cateva ore despre care vorbeste raportul politiei, realizat pe baza interogatoriilor cu nevasta lui Gatti.

Wecht e convins ca rana la cap a fost provocata de un obiect contondent si a avut rolul de a-l incapacita pe Gatti, inainte de strangulare.

Raportul mai aminteste si de doua prosoape cu urme de sange, probabil rezultat de la rana de la cap, care nu au fost testate niciodata de autoritatile braziliene.

Nascut in Italia, dar crescut in Canada, Arturo Gatti, a fost gasit mort intr-o camera de hotel din Brazilia, in iulie 2009. El i-a administrat lui Leonard Doroftei prima infrangere din cariera de profesionist, in 2004, cu un KO in runda a doua.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO