Vezi aici cum s-a sarbatorit Revelionul in lume!


Ultimul update: Vineri 17 August 2012 03:52
Data publicarii: Vineri 01 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Fara indoiala, Revelionul 2010 a fost unul online. Din Noua Zeelanda si pana in Taiwan, site-ul www.stirileprotv.ro v-a aratat cum s-au bucurat de intrarea in noul an milioane de persoane din diferite tari.

Oamenii au incercat sa uite, pentru cateva ore, de climatul de insecuritate si de criza economica.

Una dintre primele tari care au intrat in Noul An, Noua Zeelanda a organizat un foc de artificii spectaculos, pe Sky Tower din Auckland. Si la Sydney 1,5 milioane de persoane au asistat la traditionalul foc de artificii din portul orasului.

La Rio de Janeiro, doua milioane de persoane au sarbatorit trecerea in 2010 pe celebra plaja Copacabana, majoritatea imbracati in alb, conform traditiei, iar la Montevideo, localnicii au aruncat "bombe" cu apa de la ferestrele locuintelor lor, celebrand astfel, potrivit obiceiului, sfarsitul anului.

Daca la New York, lumea a a infruntat ninsoarea pentru a privi coborarea celebrului glob de cristal din Times Square, la Londra, peste 200.000 de persoane s-au adunat de-a lungul Tamisei, pentru a privi aprinderea London Eye.

Parizienii au sarbatorit intrarea in Noul An pe Champs-Elysees, formuland urari de "stabilitate", intr-o perioada de criza. Si rusii s-au adunat in Piata Rosie din Moscova, in timp ce presedintele Dmitri Medvedev le-a multumit compatriotilor sai pentru ca "au facut fata impreuna unui an care nu a fost foarte usor".

In Spania, autoritatile au organizat un spectacol de sunet si lumina in piata Puerta del Sol din centrul Madridului, pentru a marca preluarea presedintiei UE. Mai multe alte mari orase spaniole au luminat monumentele in culoarea albastra a drapelului european.

La Roma, Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut crestinilor din intreaga lume sa ajute familiile "aflate in dificultate" din cauza crizei mondiale.

La Berlin, un foc de artificii a luminat Poarta Brandebourg, simbol al Germaniei reunificate, in prezenta a sute de mii de spectatori. In timp ce la Tel Aviv un israelian a sarbatorit Anul Nou intr-un bloc de gheata de opt tone.

Daca in unele colturi ale lumii s-a petrecut, in altele masurile de securitate au umbrit orice fel de festivitate. In Afganistan si Pakistan au fost adoptate masuri de securitate drastice, intr-un moment in care atentatele comise de talibani se intensifica, iar in Indonezia, guvernatorul din Bali a informat ambasadele Statelor Unite si Australiei in legatura cu un posibil atac terorist in insula turistica unde au avut loc in trecut atacuri asupra occidentalilor. In 2002, un atentat atribuit grupului islamist Jamaah Islamiyah s-a soldat cu moartea a 202 de victime, dintre care 88 erau cetateni australieni.

 

 

 

 

State de Romania aduce Revelionul fara numar la ProTV si pe 1 ianuarie!
L!VE REVOLUTION! - Revelionul din Piata Revolutiei
Sute de romani au ales sa isi petreaca Revelionul pe malul Marii Negre
FULLSCREEN
Vezi aici cum s-a sarbatorit Revelionul in lume!
  • /

Sursa: AFP

Tags: revelion,

VIDEO PROTVPLUS.RO