Merapi, unul dintre cei mai periculosi vulcani din lume a intrat in eruptie, in Indonezia

Ultima actualizare: 21-11-2013 02:12
Merapi

Unul dintre cei mai periculosi vulcani din lume a intrat in eruptie luni, in Indonezia, iar altul continua sa emita coloane de cenusa care atingeau pana la opt kilometri altitudine, au anuntat surse oficiale.

Merapi, pe Insula Java (centru), care a provocat moartea a 350 de persoane la sfarsitul lui 2010, a intrat in eruptie luni dimineata, emitand o coloana de fum inalta de aproximativ doi kilometri, a anuntat Sutopo Purwo Nugroho, directorul Agentiei nationale pentru gestionarea catastrofelor.

Aproximativ 600 de familii s-au retras in refugii, insa o mare parte dintre ele s-au intors acasa in cursul zilei, a precizat el, subliniind ca amenintarea nu este iminenta.

Merapi este cel mai activ vulcan din Indonezia. El a ucis peste 350 de persoane intr-o serie de eruptii in 2010.

In paralel, eruptia vulcanului Sinabung, situat in nordul Insulei Sumatra (nord-vest) continua de la jumatatea lui septembrie. Vulcanul emite o coloana de cenusa care a ajuns luni pana la opt kilometri inaltime, potrivit Centrului indonezian pentru catastrofe geologice si vulcanologice.

Zboruri au fost redirectionate, a anuntat Ministerul Transporturilor.

Aceasta eruptie a provocat deplasarea a peste 5.000 de persoane, potrivit Centrului.

Vulcanul Sinabung, care era un vulcan adormit de aproape un secol, s-a trezit la activitate in august si apoi in septembrie 2010, oblignd aproximativ 12.000 de persoane sa se refugieze din regiune.

Arhipelagul indonezian, situat pe Centura de Foc a Pacificului, este tara cu cel mai mare numar de vulcani activi din lume (129).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO