Un lider important al Frontului Al-Nusra a fost ucis de fortele regimului sirian in lupte la Idleb

Ultima actualizare: 23-09-2015 06:51
terorist cu cer rosu

Un important sef al filialei siriene Al Qaida a fost ucis in luptele dintre fortele regimului sirian si grupuri islamiste de rebeli la Idleb a anuntat un ONG care l-a prezentat ca fiind un fost asistent al lui Osama Ben Laden.

Abu Hassan al-Tounsi, un lider important al Frontului Al-Nusra (filiala siriana Al Qaida), a fost ucis vineri in luptele dintre o coalitie de rebeli islamisti si militii pro-regim in jurul satelor siite Foua si Kafraya din provincia Idleb", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)., relateaza Agerpres.

El a adaugat ca acest sef jihadist, avand in jur de saizeci de ani si sosit in Siria in 2012, era unul dintre "asistentii lui Osama Ben Laden si a luptat in randurile Al Qaida in Afganistan si Irak".

Ben Laden, fondatorul si fostul lider Al Qaida, a fost ucis in 2011 intr-un raid al fortelor speciale americane la Abbottabad, in nordul Pakistanului. Egipteanul Ayman al-Zawahiri i-a succedat la sefia organizatiei jihadiste, aminteste France Presse.

Coalitia formata din Al-Nusra si alte grupuri rebele islamiste si-a intensificat atacurile impotriva fortelor regimului in provincia Idleb, unde prezenta regimului este acum limitata la satele siite Foua si Kafraya, aparate de militii pro-regim si combatanti ai Hezbollahului siit libanez.

Aceasta coalitie a cucerit la inceputul lunii septembrie ultima baza militara sub controlul armatei in provincia Idleb, aeroportul din Abu Douhour, unde a executat la inceputul acestei saptamani cel putin 56 de membri ai fortelor regimului, potrivit OSDO.

Statele Unite anunta 17 lovituri contra Statului Islamic in Irak si Siria

Coalitia condusa de Statele Unite a efectuat 17 lovituri aeriene contra militantilor Statului Islamic in Irak si Siria vineri, a anuntat armata americana intr-un comunicat, citat de Reuters.

In Irak, 12 lovituri aeriene au vizat tinte ale militantilor langa mai multe orase inclusiv Mosul, Kirkuk si Ramadi, precizeaza comunicatul difuzat sambata. Coalitia a efectuat de asemenea cinci lovituri aeriene in Siria.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO