Unsprezece morti in ciocnirile dintre politie si sustinatorii lui Mohamed Morsi in Egipt

Ultima actualizare: 06-01-2014 06:57
Proteste in Egipt

Cel putin unsprezece persoane au murit, vineri, in Egipt, in ciocnirile dintre fortele de securitate si sustinatori ai presedintelui islamist Mohamed Morsi destituit de armata, a anuntat Ministerul Sanatatii, citat de AFP.

Mii de manifestanti islamisti au defilat in intreaga tara, inainte ca politia sa ii disperseze, declansand ciocniri la care au participat civili ce se opun curentului islamist.

Manifestatiile au fost organizate la apelul coalitiei islamiste care cere revenirea la putere a lui Morsi, destituit de armata la 3 iulie.

Aceasta coalitie, condusa de Fratii Musulmani, confererie declarata recent "organizatie terorista", se mobilizeaza aproape zilnic in tara, in pofida reprimarii violente la care au recurs noile autoritati si care s-a soldat cu peste 1.000 de morti si mii de arestari.

Ciocniri au avut loc şi la Cairo, unde mii de susţinători ai lui Morsi au defilat în cartierele Nasr City (est) şi Maadi (sud).

La Ghizeh, în vestul Cairo, manifestanţii au incendiat un vehicul al poliţiei, potrivit oficialilor din cadrul serviciilor de securitate.

La Maadi, poliţia a lansat grenade lacrimogene împotriva manifestanţilor care au replicat cu focuri de artificii, potrivit unui jurnalist al AFP.

La Nasr City, poliţia a lansat numeroase grenade lacrimogene înspre manifestanţii care ardeau pneuri pentru a bloca accesul pe un drum important, a anunţat o jurnalistă a AFP. Pe această axă, uşor în pantă, manifestanţii au pus în mişcare un autobuz care s-a răsturnat, obligând poliţiştii să îşi retragă blindatele şi să se poziţioneze pe marginea drumului. Focuri de armă s-au auzit în împrejurimi.

Aceste manifestaţii şi violenţe au loc cu câteva zile înainte de reluarea, prevăzută pentru miercuri, a procesului lui Morsi pentru "incitare la uciderea" manifestanţilor în timpul preşedinţiei sale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO