Bărbat arestat, în urma incidentului în care un șofer a încercat să intre cu maşina într-un grup de militari, în Franța

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
incident Varces
Le Dauphine

Un șofer francez a încercat să lovească, în plin, un grup de soldați, în sud-estul Franței. Militarii au fost obligați să sară într-un șanț pentru a evita vehiculul.

UPDATE 14.30: Un bărbat a fost arestat, în urma incidentului petrecut, joi, în sud-estul Franței, după ce un șofer a încercat să lovească cu mașina un grup de soldați, potrivit presei locale, potrivit The Independent. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

UPDATE 12.00: Potrivit primelor informații, mașina căutată de autorități este un Peugeot.

Poliția nu a făcut nicio declarație cu privire la natura incidentului.

Jandarmeria franceză a trimis mai multe patrule pentru a-l prinde pe agresor, însă acesta a fugit de la locul faptei.


"În jurul orei locale 08:45, în apropierea cazarmei, un bărbat a încercat să lovească militari ai Regimentului 93 de artilerie montană din Varces, clar identificabili ca militari, înainte de a-i insulta pe alţii şi apoi a fugit", a declarat o sursă apropiată autorităților.

Incidentul intervine în contextul în care joi au loc funeraliile celor patru persoane ucise vinerea trecută de către jihadistul Radouane Lakdim, după un omagiu naţional adus miercuri 'sacrificiului' de care a dat dovadă colonelul de jandarmerie, Arnaud Beltrame, care şi-a pierdut viaţa în acea zi de vineri fatidică, după ce s-a oferit să ia locul unuia dintre ostaticii capturaţi de Lakdim în timpul atacului într-un supermarket din sud-vestul Franţei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO