Un militar american a dejucat un atentat cu bomba impotriva unei scoli din Danemarca. Cum a aflat de atacul planuit

Ultima actualizare: 24-04-2016 06:58
Bradley Grimm

Un militar american a dejucat un proiect de atentat cu bomba impotriva unei scoli din Danemarca, a informat Pentagonul miercuri, potrivit AFP.

Danemarca i-a multumit acestui militar decorandu-l cu o medalie, a precizat Departamentul american al Apararii.

Capitanul in armata terestra americana Bradley Grimm, in misiune la baza aeriana Al-Asad din provincia Al-Anbar, in vestul Irakului, a obtinut "informatii concrete" provenite din documente care au apartinut unor combatanti straini avand legaturi cu Danemarca, a informat de la Bagdad un purtator de cuvant al Pentagonului, colonelul Steve Warren.

"El a ajutat la dezvoltarea unui sistem care a accelerat fluxul de informatii de pe teren in diferite capitale", a adaugat purtatorul de cuvant.

Printre altele, aceste informatii au permis arestarea unui suspect si confiscarea unor explozivi artizanali.

Danemarca l-a decorat pe Bradley Grimm cu medalia apararii daneze pentru "eforturi meritorii speciale".

"Munca lui Brad a salvat viata unor cetateni danezi", a explicat colonelul Steve Warren, fara sa ofere detalii in legatura cu complotul mentionat.

Danemarca este un membru activ al coalitiei militare conduse de Statele Unite, la care participa vreo 65 de state ce lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) in Irak si Siria.

Parlamentarii de la Copenhaga au aprobat marti cu o majoritate covarsitoare trimiterea a 400 de soldati si avioane militare pentru a lupta impotriva SI.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO