Un jihadist al Statului Islamic si-a filmat din greseala propria moarte. Haosul din timpul schimbului de focuri cu rachete

Ultima actualizare: 01-05-2016 00:20
Statul islamic

Clipurile de propaganda ale Statului Islamic, regizate profesionist pana la ultimul detaliu, prezinta o imagine complet diferita fata de ce se intampla de fapt pe campul de lupta.

Un luptator al gruparii teroriste si-a muntat o camera de actiune pe casca de protectie si a surprins momente critice din timpul unui schimb de focuri cu trupele kurde Peshmerga, langa Mosul, orasul irakian cucerit de jihadisti in urma cu un an, scrie Russia Today.

Inainte de a se lansa in lupta, barbatul vorbeste despre "operatiunile de martiritate care le asigura cea mai scurta cale spre paradis".

via GIPHY

Scenele care urmeaza surprind cateva incercari ratate ale jihadistilor de a trage cu armele de foc pe care le aveau in camion. Unul dintre barbati incearca sa lanseze o racheta, dar lucrurile nu merg chiar cum se astepta el: "Ai facut treaba buna, ne-ai prajit si pe noi", se aude reprosul unui altuia.

Vina pare a fi a unui luptator identificat de ceilalti drept Abu Haajar, care este certat constant de camarazii sai: "Ce e in neregula cu tine? Nu, nu, nu, Abu Haajar, ce faci?", se aud mai multe voci pe fundal.

Cearta continua intre barbati, care nu reusesc sa-si dea seama cum functioneaza lansatorul de rachete. Dupa ce vehiculul lor este lovit de o racheta a kurzilor, care il ucide pe loc pe sofer, barbatii bat in retragere, insa cel care purta camera de filmare pe casca este impuscat. Clipul se intrerupe dupa ce acesta trage mai multe focuri cu mitraliera si, in cele din urma, moare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO