Un hot roman, vedeta peste hotare. "Banditul whiskey" a rupt inimile unguroaicelor

01-02-2012 18:52


Bancherii din Ungaria sunt din nou in alerta, dupa un deceniu de liniste. De vina este "Banditul Whiskey", un hot originar din Romania, specializat in spargerea bancilor.

El a iesit marti seara din inchisoare, dupa ce a executat doar 10 ani, din cei 17 dictati de instanta. Culmea este ca banditul are o multime de admiratori si mai ales admiratoare.

Cel mai cautat infractor din Ungaria este de acum un om liber. Dar n-a vrut sa spuna ce planuri are.

Attila Ambrus s-a nascut in 1967 la Miercurea Ciuc si a jucat hochei pe gheata, inainte sa devina spargator de banci.

Si-a capatat porecla de "Banditul Whiskey", pentru ca obisnuia sa bea cate un pahar de tarie in barurile din apropierea bancilor pe care le jefuia.

Mai mult, le ducea functionarelor flori inainte de jaf si le trimitea sticle de vin politistilor care se ocupau de cazul lui.

A fost prins in 1999, iar in 2002 judecatorii l-au condamnat la 17 ani de inchisoare, pentru 46 de jafuri armate comise in Ungaria. Acum, a fost eliberat pentru buna purtare.

Cert este ca Ambrus e un soi de vedeta printre tinerii maghiari. Aceasta tanara, de exemplu, a stat cateva ore in fata inchisorii, tinand in maini o marioneta copiata dupa chipul Banditului Whiskey.

Pentru ea nu conteaza infractiunile comise de Attila Ambrus, ci faptul ca a lovit in sistemul bancar, acuzat de multi maghiari ca prospera, desi tara este intr-o criza economica profunda.

In ceea-l priveste, procurorul care l-a infundat pe Ambrus e convins ca-l va vedea din nou in boxa acuzatilor.

Avocatul banditului sustine insa ca acesta si-a invatat lectia. De altfel, Attila Ambrus ar putea avea chiar o viata linistita de acum incolo.

Dupa ce a devenit celebru in lumea intreaga, gratie unui american care a scris o carte despre el, intitulata "Balada banditului Whiskey", Ambrus a vandut drepturile de ecranizare ale povestii lui actorului Johnny Depp. Iar acum asteapta sa vada filmul vietii sale, in cinematografe.

VIDEO PROTVPLUS.RO