Un copilot a provocat caderea in gol a unui avion. Vezi cum a "reusit"

Ultima actualizare: 12-07-2012 09:03
India

Un copilot al companiei Air India Express a provocat o cadere in gol de 2.000 de metri a unui avion cu 113 pasageri la bord, impingand din greseala mansa avionului, in timp ce incerca sa isi regleze scaunul, anunta AFP.

Copilotul a pierdut, in acel moment, controlul asupra mijloacelor, pana la a fi pe punctul de a nu putea sa-l lase sa intre in cabina pe pilot, plecat la toaleta in timpul incidentului, in timp ce avionul isi continua cursa in picaj.

Pilotul a reusit sa salveze avionul Boeing 737, care efectua o cursa de la Dubai spre orasul indian Pune (sud), abia dupa ce a utilizat un cod de urgenta pentru a deschide usa cabinei si a prelua controlul asupra situatiei.

Copilotul, in varsta de 25 de ani, a declarat anchetatorilor din cadrul Directiei Generale a Aviatiei Civile (DGCA) ca a fost paralizat de panica, impiedicandu-l "sa deschida usa cabinei si sa raspunda apelului membrilor echipajului". "Ce tot faci acolo?", l-a intrebat pilotul, in varsta de 39 de ani, reusind sa intre in cabina, in timp ce insotitoarele de bord le spuneau pasagerilor ingroziti sa isi puna centurile de siguranta.

Cu doar patru zile inainte de acest incident, un avion al companiei Air India Express s-a prabusit pe Aeroportul din Mangalore, in sudul Indiei, accident in care au murit 158 de persoane.

Potrivit raportului DGCA, copilotul nu se atasase cu centura de siguranta de scaun si nu avea "probabil nicio idee despre modul in care putea gestiona acest tip de (situatie de) urgenta".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO