Un centru de antrenare a cainilor din Cehia se lauda cu "politisti" canini de clasa mondiala. In ce constau antrenamentele


Ultimul update: Vineri 24 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2017 08:58
Categorie: Stiri externe

Odata trimisi in misiune, ajuta la depistarea drogurilor sau a tigarilor de contrabanda. Dar sunt folositi si pentru protectia unor demnitari.

Absolventii scolii s-au remarcat nu doar in Cehia si Slovacia, ci si in Israel ori in tari din America Latina.

Un caine din rasa Jack Russel, cu nasul fin si bine antrenat, adulmeca tigari de contrabanda. Le-a descoperit imediat intr-un rucsac aflat in compartimentul de bagaje al unui autobuz.

Deocamdata este un exercitiu, unul dintr-o lunga serie, inainte ca acest patruped istet si colegii lui de promotie sa poata primi certificatul de absolvire.

Centrul regional de dresaj special din Harmanice este unul dintre cele opt acreditate de Organizatia mondiala a Vamilor. Unul dintre cei mai faimosi absolventi canini de aici, un ciobanesc german, a avut o contributie decisiva in destructurarea unui temut cartel al drogurilor din Peru.

Cehii folosesc o metoda de antrenament dezvoltata in Statele Unite. Cainii sunt recompensati pentru fiecare exercitiu reusit si ignorati - NU pedepsiti - cand dau gres. Cei mai multi recruti provin de la canise din Cehia.

Pregatirea unui caine pentru politia de frontiera poate sa dureze, in functie de complexitatea antrenamentului, chiar si 15 saptamani.

Cat va costa o lectie de calarie la cluburile de langa Bucuresti. La Saftica, un actor celebru face demonstratii de dresaj
VIDEO PROTVPLUS.RO