Un Boeing 737 MAX al companiei Air Canada a aterizat forțat, în urma unei probleme la motor

Ultima actualizare: 26-12-2020 09:57
Un Boeing 737 MAX al companiei Air Canada a aterizat forțat, în urma unei probleme la motor
Shutterstock

Un avion Boeing 737-8 MAX al companiei Air Canada care efectua un zbor între Arizona şi Montreal cu trei membri ai echipajului la bord, a cunoscut o problemă de motor care l-a forţat să aterizeze la Tucson, a făcut cunoscut compania.

La scurt timp după decolarea de la Marana (Arizona), la 22 decembrie, piloţii aparatului "au primit o indicaţie motor şi, conform procedurii standard de operare într-o astfel de situaţie, au luat decizia de a opri un motor", a explicat Air Canada într-un e-mail, conform AFP.

"Aparatul a fost dirijat spre Tucson, unde a aterizat normal şi se află în continuare la sol", a adăugat Air Canada, fără alte precizări legate de natura defecţiunii, intervenită în cursul unui "zbor de poziţionare" fără pasageri.

Potrivit site-ului specializat belgian Aviation24.be, care a dezvăluit informaţia, o scădere a presiunii hidraulice în motorul din stânga a fost cauza acestui incident.

Guvernul canadian a anunţat la jumătatea lui decembrie că a validat modificările aduse avioanelor Boeing 737 MAX, blocate la sol de 21 de luni ca urmare a două accidente în care şi-au pierdut viaţa 346 de persoane.

Aparatul, cumpărat de companiile aeriene Air Canada, Westjet şi Sunwing, nu a primit încă autorizaţia de a relua zborurile cu pasageri în Canada.

La jumătatea lui noiembrie, Statele Unite au autorizat avioanele Boeing 737 MAX să zboare din nou, însă vor trebui făcute mai multe modificări avioanelor înainte ca acestea să poată fi puse din nou în serviciu, potrivit Autorităţii Federale pentru Aviaţie din SUA (FAA).

Săptămâna trecută, compania braziliană Gol a devenit prima din lume care a pus din nou în serviciu Boeing 737 MAX pe un zbor cu pasageri fără probleme între Sao Paulo şi Porto Alegre.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO