Trump este optimist în criza coronavirusului, experţii îl contrazic: ”greul abia începe”


Ultimul update: Luni 16 Martie 2020 09:50
Data publicarii: Luni 16 Martie 2020 09:46
Categorie: Stiri externe
Trump este optimist în criza coronavirusului, experţii îl contrazic: ”greul abia începe”

Preşedintele american Donald Trump a afişat optimism duminică seara, după ce Federal Reserve - Fed, banca centrală a SUA - a redus la zero dobânda directoare, pentru a contracara efectul epidemiei de coronavirus asupra economiei.

 

În SUA s-au înregistrat oficial peste 3.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi peste 60 de morţi în epidemia de COVID-19.

”E un virus foarte contagios, e incredibil, dar e ceva ce controlăm extraordinar”, a susţinut Trump în faţa jurnaliştilor.

”Relaxaţi-vă, suntem foarte bine şi o să treacă”, a adăugat preşedintele într-o conferinţă de presă în care a apreciat Fed pentru că a luat în sfârşit decizia pe care el o cerea de câteva luni.

El a fost însă contrazis de experţii Casei Albe. Liderul acestora, doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a avertizat că ”greul abia urmează” şi că reacţia la problemă este acum decisivă.

Testele coronavirus, gratuite pentru toți americanii

Deborah Birx, experta care coordonează criza coronavirusului în cadrul preşedinţiei americane, a explicat că numărul de cazuri de coronavirus depistate va creşte odată cu extinderea testelor, săptămâna viitoare.

Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat că testele pentru coronavirus sunt acum disponibile în toate cele 50 de state americane, iar 2.000 de laboratoare pot procesa probele.

El a reamintit că potrivit unei legi care urmează să fie adoptată luni de Congresul SUA, testele vor fi gratuite pentru toţi americanii, inclusiv pentru cei care nu au asigurare medicală.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO