Trei noi țări confirmă primele cazuri de coronavirus. Este focar de infecție în zonă


Ultimul update: Luni 24 Februarie 2020 11:35
Data publicarii: Luni 24 Februarie 2020 11:19
Categorie: Stiri externe
coronavirus

Kuweit şi Bahrain au anunţat luni primele cazuri de infectare cu noul coronavirus, la persoane care s-au întors din Iranul învecinat. De asemenea, și în Afganistan a fost confirmat primul caz de infectare.

Ministerul Sănătăţii din Kuweit a precizat că trei persoane, care s-au întors din oraşul iranian Maşhad (nord-est), au fost testate pozitiv pentru virus, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului citat, persoanele infectate sunt un cetăţean kuweitian de 53 de ani, un saudit de 61 de ani şi un apatrid de 21 de ani.

În Bahrain, Ministerul Sănătăţii a anunţat că un cetăţean care se întorcea din Iran a fost diagnosticat cu coronavirus.

Persoana infectată a fost transportată la un spital pentru tratament, iar cei care au fost în contact cu aceasta au fost chemaţi pentru examinări, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Iranul, principalul focar din regiune

 

Numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infectare din Iran, care a devenit principalul focar al epidemiei în regiune, a determinat multe ţări vecine să îşi închidă graniţele sau să restricţioneze schimburile comerciale cu această ţară.

Kuweit a suspendat zborurile, dar a organizat operaţiuni de evacuare pentru cetăţenii săi din Iran. De asemenea, şi-a închis porturile pentru navele din Iran.

De asemenea, Afganistanul a anunţat luni un prim caz de infectare cu coronavirus, în vestul ţării, la o persoană revenită recent din Iran.

„Anunţ primul caz pozitiv de coronavirus în provincia Herat” din vestul ţării, a afirmat ministrul sănătăţii, Ferozuddin Feroz, într-o conferinţă de presă.

El a anunţat de asemenea instituirea 'stării de urgenţă' în Herat, provincie aflată la graniţa cu Iran, unde au fost confirmate zeci de cazuri de contaminare şi 12 decese.

„Le cer oamenilor să încerce să rămână acasă şi să-şi limiteze deplasările”, a declarat Ferozuddin.

În total, circa 2.600 de persoane au murit în urma contractării noului coronavirus, apărut în China în luna decembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO