Trei nave militare americane ar fi fost tinta unor tiruri de rachete, in Marea Rosie. "Am luat masuri defensive potrivite"

Ultima actualizare: 19-10-2016 07:09
nava militara americana

Trei nave militare americane au detectat sambata posibile tiruri de rachete in directia lor, in Marea Rosie, a anuntat un responsabil american, revenind asupra unor declaratii anterioare, relateaza AFP.

Responsabili americani au afirmat initial ca rachete sol-sol au fost trase incepand de la ora 19.30 GMT spre trei nave ale marinei SUA, USS Mason, USS Nitze si USS Ponce, in largul coastei Yemenului. Dar un responsabil al apararii, care s-a adresat sub rezerva anonimatului, a fost mai putin categoric.

Un grup naval american "care navigheaza in apele internationale, in Marea Rosie, a detectat posibile amenintari cu rachete in apropiere si a luat masurile defensive potrivite", a declarat responsabilul citat.

"Are loc o evaluare a ceea ce s-a petrecut. Toate navele americane care se afla in zona sunt in siguranta", a adaugat el.

In cazul in care se confirma un atac cu rachete impotriva navelor americane, aceasta ar putea antrena o noua escaladare in implicarea SUA in razboiul civil din Yemen, mentioneaza AFP.

Razboiul din Yemen s-a soldat cu cel putin 6.885 de morti, 35.022 de raniti si aproximativ trei milioane de persoane au fost stramutate de la declansarea interventiei coalitiei arabe, in martie 2015, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Potrivit UNICEF, aproximativ trei milioane de persoane au nevoie de ajutor alimentar imediat in Yemen si 1,5 milioane de copii sufera de malnutritie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO