Doliu la Jocurile Olimpice! Un sportiv din Georgia si-a pierdut viata

Ultima actualizare: 17-10-2012 20:35

UPDATE: O tragica disparitie coboara doliul peste o sarbatoare. Cu cateva ore inainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver un tanar sportiv georgian a murit la antrenamentele pentru proba de sanie.

La un antrenament, sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, in varsta de 21 de ani, a iesit de pe pista cand "zbura" cu o viteza de 144 de kilometri pe ora. Si s-a izbit cu o violenta de neinchipuit de stalpii metalici de pe margine.

Inconstient si cu fata plina de sange, a fost luat imediat in grija de echipele de prim-ajutor. Zadarnic... decesul a fost pronuntat in ambulanta, chiar la intrarea in spital.

Zilele trecute, pe aceeasi pista a suferit un accident la antrenamente si sportiva noastra Violeta Stramaturaru. Din fericire, ea a scapat fara probleme medicale grave si va concura in proba individuala de sanie.

Vizibil bulversati, oficialii Comitetului Olimpic International si-au gasit cu greu cuvintele: "Iertati-ma, mi-e greu sa nu fiu tulburat. CIO este intr-un doliu adanc. Iata un tanar sportiv care si-a pierdut viata pentru ca vroia sa-si urmeze pasiunea. A avut un vis, sa participe la Olimpiada, s-a antrenat din greu si a sfarsit in acest accident fatal", a declarat Jacques Rogge, presedinte CIO.

Sportivii si oficialii sunt in stare de soc, dar toti spun ca Olimpiada merge mai departe. Dupa cateva ore, incepea ceremonia de deschidere.

La Vancouver, organizatorii si politia au deschis anchete separate. Pista unde si-a gasit sfarsitul sportivul a fost prezentata drept una dintre cele mai rapide si solicitante dintre cele amenajate vreodata. Prea rapida si prea periculoasa - au replicat, insa, multi specialisti.

Mai multe despre tragedia de la Vancouver pe www.sport.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO