Toti locuitorii dintr-un sat din Afganistan, dependenti de droguri!


Ultimul update: Vineri 18 Mai 2012 00:27
Data publicarii: Luni 10 August 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Tablou sinistru in Afganistan, tara care furnizeaza practic intreaga productie mondiala de opiu, materia prima din care se obtine mult temuta heroina.

In aceste conditii, jurnalistii de la Asociated Press au gasit un sat unde toti locuitorii, inclusiv copiii mici, sunt dependenti de stupefiante.

Cum deschizi usa casei lui Islam Beg, un nor greu de fum de opiu te izbeste, la fel ca aburul dintr-o baie turceasca.

E dimineata devreme, dar toti membrii familiei sunt culcati in jurul pipei cu drog, pe care si-o trec de la unul la altul. Inclusiv nepotul, care abia a implinit un an, inhaleaza drogul ucigas, pe care adultii il sufla inspre el.

Capul familiei recunoaste ca a ajuns o epava. Si-a vandut tot ce avea pentru ca doza zilnica il costa 3- 4 dolari: "Am inceput sa fumez din curiozitate pana am devenit dependent. Mi-am pierdut proprietatea, vlaga, curajul... Si acum zac aici cu stomacul lipit de sira spinarii"

La fel ca familia lui Islam, aproape toti locuitorii satului sunt scalvii stupefiantelor. Unii ajung chiar sa-si vanda copiii ca sa-si poata procura otrava-zilnica.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Natiunile Unite, in Afganistan exista 200.000 de dependenti de heroina, insa in realitate numarul lor este, probabil, mult mai mare. Sunt cu 75% mai multi ca in Statele Unite, o tara incomparabil mai mare si mai bogata.

Tags: droguri,

Captura record de heroina: 111 kilograme
Roman prins pe aeroportul din Istanbul cu 1 kg de cocaina in stomac!
Dezbatere: Esti de acord cu vanzarea drogurilor legale in magazine?
VIDEO PROTVPLUS.RO