The Beatles si Mick Jagger ar putea aparea pe noua bancnota de 10 lire sterline


Ultimul update: Sambata 29 Decembrie 2012 02:31
Data publicarii: Miercuri 26 Decembrie 2012 15:14
Categorie: Stiri externe
Mick Jagger

The Beatles, Mick Jagger si Robbie Williams se numara printre cele 150 de celebritati avute in vedere de Banca Nationala a Angliei pentru imprimarea chipurilor pe o noua bancnota de 10 lire sterline, informeaza lefigaro.fr.

Potrivit tabloidului Daily Mail, Banca Nationala a Angliei a publicat o lista cu 150 de personalitati britanice, dintre care va fi aleasa una, al carei chip va ilustra noile bancnote.

Astfel, printre cele 150 de personalitati, ale caror nume au fost sugerate de catre public pentru noua emisiune a bancnotelor de 10 lire sterline figureaza doua "monumente" ale muzicii britanice - trupa The Beatles si Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones -, dar si fostul solist al grupului pop Take That Robbie Williams, care a avut un succes rasunator si in calitate de cantaret solo.

Printre personalitatile avute in vedere pentru aceasta onoare se afla nu doar vedete din industria muzicala, ci si reprezentanti ai monarhiei britanice, vedete din lumea sportului, a literaturii si a politicii. Pe aceasta lista apar numele printesei Diana, decedata in urma unui accident de automobil la Paris in 1997, fotbalistul David Beckham, jucatorul de rugby Jonny Wilkinson. Sunt evocate insa si numele ducelui de Edinburgh, al reginei mama, cel al fostului premier Winston Churchill si cel al activistei pentru drepturile femeilor Emmeline Pankhurst. Trei "uriasi" ai literaturii - William Shakespeare, Geoffrey Chauser si George Orwell - apar pe aceeasi lista, alaturi de oamenii de stiinta Stephen Hawking si Alexander Fleming.

Insa, potrivit tabloidului The Mirror, favoritul este Alan Turing, matematician, criptolog si informatician, autorul articolelor pe baza carora a fost infiintata stiinta informatica, care a condus la aparitia computerului, mort in 1954 dupa ce a fost condamnat, potrivit legislatiei din epoca, pentru faptul ca era homosexual.

Din anul 2000, naturalistul si biologul Charles Darwin, cunoscut in special pentru teoriile sale despre evolutia speciilor si despre selectia naturala, ilustreaza una dintre cele doua fete ale bancnotei de 10 lire sterline. Charles Darwin l-a inlocuit in aceasta postura pe scriitorul Charles Dickens.

Pe cealalta fata a bancnotei de 10 lire, la fel ca pe toate bancnotele britanice, este imprimat chipul reginei Elizabeth a II-a.
 

Sursa: Mediafax

Mick Jagger vs Elisabeta a II-a. De la
Paul McCartney se pregateste de nunta la 68 de ani
VIDEO PROTVPLUS.RO