Thailanda lansează carantina pe iaht pentru turiști

Dată publicare: 09-03-2021 15:45
Dată actualizare: 09-03-2021 15:52


Thailanda lansează carantina pe iaht pentru turiști

Turiștii care merg în Thailanda pot petrece acum carantina obligatorie de două săptămâni pentru COVID-19 pe iaht, informează BBC.

Guvernul speră că noua inițiativă va produce venituri de peste 50 de milioane de dolari în această ramură a turismului local.

Măsura vizează relansarea industriei turismului din Thailanda, care a fost afectată grav de pandemia de coronavirus.

Anterior, în ianuarie, Thailanda a anunțat o inițiativă prin care turiștii își puteau petrece perioada obligatorie de carantină pe un teren de golf.

Țara din Asia de Sud-Est are o economie care se bazează pe veniturile aduse de turiști, însă, anul trecut, le-a interzis acestor accesul, pentru a limita răspândirea virusului.

Anunțat luni, programul de carantină pe iaht le va permite vizitatorilor cu teste negative la coronavirus să-și petreacă caratina la bordul unui iaht sau a unui mic vas de croazieră în Phuket.

Pandemia a redus drastic numărul de turiști care vizitează țara asiatică, numărul acestora scăzând de la 40.000-50.000 pe zi la doar câteva sute.

 

Parcurs de probă pentru turiști

 

Programul a început deja să accepte primii turiști pentru un parcurs de probă, iar aproape 100 de ambarcațiuni ar urma să ia parte la inițiativă.

Vizitatorii trebuie să poate o brățară care le monitorizează semnele vitale, inclusiv temperatura și tensiunea, dar care urmărește și locația purtătorului prin GPS. Dispozitivul poate transmite informații și din larg, pe o rază de 10 kilometri.

După ce a interzis accesul turiștilor străini în martie 2020, Thailanda a început să-și redeschidă granițele treptat, începând cu luna octombrie.

Săptămâna trecută, ministrul turismului din această țară a anunțat că va propune un plan prin care turiștii străini să-și poate petrece carantina obligatorie în zone turistice, precum stațiuni de pe malul mării.

Inițiativa de carantină la hotel ar urma să înceapă în aprilie sau mai în provincii căutate de turiști, cum ar fi Phuket, Krabi sau Chiang Mai.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO