Televizoarele 3D fara ochelari devin realitate. Este posibil asa ceva?

28-08-2010 00:00

Pana la sfarsitul anului am putea asista la o noua revolutie - pentru ca a inceput cursa pentru lansarea pe piata a televizoarelor 3D fara ochelari speciali.

Compania nipona Sony a ridicat manusa aruncata de rivalii de la Toshiba, anuntand la randul sau ca lucreaza de zor la aceasta tehnologie. Acum cateva zile, cei de la Toshiba confirmau si ei ca vor sa scoata pe piata televizorul minune.

Televizorul 3D a devenit deja realitate, dar ochelarii speciali - incomozi si chiar obositori - sunt absolut necesari pentru obtinerea iluziei "spatiale".

E drept, a aparut pe piata o consola Nintendo, pentru jocuri video, care permite urmarirea imaginilor tridimensionale fara ochelari. Insa ecranul e mic, trebuie urmarit numai din anumite pozitii, iar calitatea imagini nu se compara cu cea vazuta prin ochelarii speciali.

Presa de specialitate crede ca pana la sfarsitul anului am putea avea deja in sufragerie "jucaria" mult-asteptata. Iluzia tridimensionala se obtine prin alternarea rapida a doua imagini, filmate separat, una pentru ochiul stang, iar cealalta pentru ochiul drept.

Primul televizor 3D fara ochelari care va ajunge pe piata ar trebui sa aiba o diagonala a ecranului de cel putin 50 de centimetri si va costa cateva mii de euro.

Tags: televizoare, 3d,


VIDEO PROTVPLUS.RO