LIVE: Tara cu 5,5 milioane de locuitori care ar putea sa arunce in aer zona euro


Ultimul update: Miercuri 18 Aprilie 2012 21:59
Data publicarii: Marti 11 Octombrie 2011 03:36
Categorie: Stiri Economice

CLICK AICI PENTRU LIVE O tara cu cinci milioane si jumatate de locuitori nu e de acord cu al doilea pachet de salvare a Greciei. Opozitia ar putea pune in pericol planul de salvare a zonei euro.

 

Asta cu toate ca Nicolas Sarkozy si Angela Merkel au ajuns la o intelegere in acest sens.

Slovacia este singura tara din zona euro care nu e de acord cu planul de sprijin pentru Grecia. Unul dintre partidele care formeaza coalitia de guvernare a anuntat opozitia fata de participarea statului la acest plan.

Coalitia slovaca aflata la putere nu a reusit luni seara sa ajunga la un compromis privind marirea Fondului European de Stabilitate Financiara. Politicienii au dat vina pe jocurile si antipatiile politice. Discutiile continua si acum, cand Parlamentul slovac va vota proiectul de lege.

Intalnirea a fost programata oricum in cel de-al 12-lea ceas. Summitul Uniunii Europene, programat pe 17-18 octombrie, a fost amanat cu 5 zile, pentru ca statele sa aiba timp sa pregateasca strategia de lupta impotriva crizei.

Toate cele 17 state care folosesc moneda comuna trebuie sa accepte marirea fondului, creat tocmai pentru a veni in ajutorul tarilor aflate in dificultate. Prima dintre ele - Grecia.

Fitch a retrogradat ratingurile Italiei si Spaniei la
Ministrii Finantelor din zona euro s-au pus de acord sa sprijine bancile afectate de criza
Niciun ban pentru Grecia, deocamdata. Decizia privind transa de 8 miliarde de euro a fost amanata
VIDEO PROTVPLUS.RO