Țara care și-a obligat cetățenii să tacă pe durata unui examen susținut de liceeni

Ultima actualizare: 14-11-2019 14:20
Un examen şcolar, amânat din cauza caniculei. Au fost anunțate temperaturi de 47 de grade
iStock

O tăcere de plumb s-a lăsat miercuri în toată Coreea de Sud, chiar şi pe aeroporturi, pentru a nu-i deranja pe sutele de mii de liceeni în timpul examenului de admitere la universitate, considerat de către mulţi cea mai importantă zi a tinereţii lor.

 

Elevii pregătesc ani de zile acest examen care le poate deschide uşile celor mai prestigioase instituţii din ţară şi care va fi decisiv pentru cariera, nivelul lor de trai, ba chiar pentru perspectivele lor de căsătorie.

Pentru a limita riscul de ambuteiaj şi a permite celor 550.000 de elevi să ajungă la timp la examen, administraţiile, companiile şi chiar bursa din Coreea de Sud şi-au decalat deschiderea cu o oră.

În plus, poliţia a mobilizat vehicule şi motociclete pentru a ajuta orice elev care riscă să întârzie să ajungă la timp la unul dintre 1.185 de centre de examen.

Băieţii şi fetele susţin examenul în camere separate, iar anul acesta au fost luate măsuri excepţionale pentru ca aceştia să nu fie deranjaţi.

Spre exemplu, decolările şi aterizările au fost sistate pe toate aeroporturile timp de 35 de minute, cât timp a avut loc o probă de ascultare în engleză. În plus, toate aeronavele aflate în zbor la momentul respectiv nu au avut voie să coboare la mai puţin de 3.000 de metri.

Ministerul Transporturilor a anunţat că 158 de zboruri au fost amânate cu ocazia examenului, dintre care 40 internaţionale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO