Sunatoarea, mai eficace in tratarea depresiilor decat Prozacul

Dată publicare: 08-10-2008 00:00
Dată actualizare: 22-07-2012 17:22


Sunatoare

Exista acum un remediu natural pentru insomnii, depresii sau tristete. Uita de antidepresive sau de banii dati medicilor! Sunatoarea sau "planta fericirii" cum mai este denumita, iti poate veni in ajutor.


Studiul, publicat miercuri in Daily Mail, arata ca sunatoarea este un adevarat leac in tratarea depresiei, mai ales in cazul acelor  medicamente care nu-si mai fac efectul. Specialistii spun ca sunatoarea are efecte secundare mai putine decat medicamentele pe care unii dintre noi le luam in lupta cu depresiile.

Expertii nu stiu exact cum sunatoarea inlatura depresia, dar se banuieste ca planta retina serotonina. Coordonatorul studiului, doctorul Klaus Linde, de la Centrul pentru medicina Complementara din Munchen, a declarat ca rezultatele cercetarii vin in urma studierii a peste 5.000 de pacienti depresivi.

Hypericum perforatum, binecunoscuta in lumea anglofona ca St. John’s Wort, este o planta salbatica, folosita de secole pentru tratarea diferitor stari maladive, dar in acelasi timp controversata in prezent. Multe legende sunt legate de numele englezesc al acestei plante. Unele dintre ele spun ca Hypericum perforatum ar fi fost una dintre plantele preferate ale Sfantului Ioan Botezatorul.


 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO