Submarin misterios, filmat în apropiere de Stockholm. Armata suedeză păstrează tăcerea. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 27 Octombrie 2018 14:06
Categorie: Stiri externe
submarin, suedia, Stockholm

Armata suedeză nu a oferit nicio informație după ce un submarin suspect a fost văzut de mai mulți martori în această vară în apropiere de Stockholm.

Politicieni suedezi caută răspunsuri după ce presa din această țară a relatat că un grup de tineri a semnalat un submarin suspect în apropiere de Stockholm în iunie, dar armata nu a comunicat nimic în legătura cu asta comisiei de apărare din parlament, relatează The Guardian.

Cotidianul suedez Dagens Nyheter a relatat joi că pe 28 iunie un grup de instructori tineri și copii dintr-o tabară de navigație, de pe insula Lidingö, Stockholm a observat un vas misterios. Ba chiar l-au și filmat.

La început au fost văzute bule mari de apă şi apoi un obiect mare şi negru care ieşea la suprafaţa apei. Trei instructori de navigaţie au afirmat că obiectul semăna cu turnul unui submarin. Unul dintre ei l-a filmat pentru scurt timp cu telefonul său mobil.

Armata suedeză a refuzat să facă vreun comentariu, spunând că activitatea sa este secretă, dar a precizat că a intervievat câţiva martori la câteva zile după ce a aflat despre eveniment.

Nils-Ove Jansson, un ofiţer în retragere al Marinei suedeze, a afirmat pentru cotidianul menţionat şi pentru radioul suedez, după ce a studiat imaginile, că este de părere că a fost probabil un submarin.

La rândul său, ministrul suedez al apărării, Peter Hultqvist, a refuzat să facă vreun comentariu. Un membru al Comisiei pentru apărare, liberalul Allan Widman, a afirmat că doreşte ca armata să informeze comisia, a relatat radioul suedez.

În ultimii ani, au existat relatări despre evenimente similare petrecute în apele teritoriale suedeze.

În octombrie 2014, nave maritime suedeze, avioane şi unităţi militare au luat parte la acţiuni de căutare, ce au durat o săptămână, printre insulele din largul capitalei Stockholm.

Presupuse apariţii de submarine au determinat desfăşurarea de operaţiuni la scară largă în timpul Războiului Rece. Un bine-cunoscut incident a avut loc în octombrie 1981, când un submarin sovietic, denumit U-137, a eşuat în apropiere de portul Karlskrona (sud), unde se află una dintre principalele baze navale ale ţării. Incidentul a dus atunci la deteriorarea relaţiilor cu Moscova.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO