Statul Islamic indeamna la atacuri in timpul lunii sfinte a Ramadanului. Tarile in care jihadistii cer comiterea de atentate

Ultima actualizare: 16-06-2017 06:50
isis

Statul Islamic indeamna la atacuri in Occident, Rusia, Orientul Mijlociu si Asia in timpul Ramadanului

Un purtator de cuvant al Statului Islamic indeamna adepti ai gruparii jihadiste, intr-un mesaj audio, la atacuri in Statele Unite, Europa, Rusia, Australia, Irak, Siria, Iran si Filipine, in timpul lunii sfinte a Ramadanului care a inceput la sfarsitul lui mai, relateaza Reuters.

Acest clip audio a fost postat luni pe canalul Telegram al Statului Islamic, o aplicatie de mesagerie incriptata. El a fost atribuit purtatorului de cuvant al gruparii Abi al-Hassan al-Muhajer.

Autenticitatea inregistrarii nu a putut fi verificata independent de Reuters, insa agentia scrie ca este aceeasi voce din mesaje audio anterioare.

”O, lei din Mosul, Rakka si Tal Afar, Allah binecuvanteaza aceste brate pure si fete luminoase, atacati-i pe cei care-l resping si apostatii si luptati impotriva lor cu puterea unui singur om”, indeamna al-Muhajer. ”Cei care-l resping” este o expresie jignitoare pe care jihadistii sunniti o folosesc pentru a-i desemna pe musulmanii siiti.

”Ma adresez fratilor in credinta din Europa, America, Rusia, Australia si altora. Fratii vostri din tarile voastre au procedat bine, asa ca adoptati-i ca modele si faceti ce-au facut ei”, mai indeamna el in acest mesaj.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO