Solidaritate britanica: parlamentarii dorm la serviciu, in paturi pliante

Dată publicare: 02-07-2010 00:00
Dată actualizare: 29-10-2012 15:39


Big ben

Mai multi politicieni britanici dorm in birourile lor din Palatul Westminster, in timpul saptamanii, pentru ca li s-au taiat bani dati de stat pentru cazare la hotel sau de inchiriere a unei locuinte de serviciu.

Desi este interzis sa petreci noaptea in Parlament, la Londra, se pare ca mai multi politicieni si-au luat paturi de campanie, pliante, precum si canapele si dorm in birourile unde si lucreaza. Totusi somnul lor este tulburat permanent de bataile Big Ben-ului, s-ar fi plans acestia.

Unul dintre deputatii conservatori de la Londra, Mark Field, a declarat pentru Daily Express ca “din pacate, multi dintre proaspetii parlamentari platesc acum pentru risipa si pentru pacatele generatiilor trecute de alesi”.

De cand avem aceste noi reguli, mai multi colegi parlamentari se vad nevoiti sa doarma pe jos in birourile lor. Am trecut de la un sistem foarte permisiv la unul strict si extrem de birocratic”, a spus demnitarul.

Alesii pot face dus si se pot spala pe dinti in baile Parlamentului. Au decis sa stea acolo peste noapte pentru ca daca ar face naveta spre casa in fiecare zi, nu ar mai ajunge sa doarma niciodata. Ramanand peste noapte la serviciu, isi gestioneaza mai bine timpul, spun cei din opozitie, mai ales.

"Nu ne plangem. Incercam sa mergem inainte dupa actualele reguli”, a declarat la randul sau un parlamentar al puterii, care a spus ca tot ce conteaza este sa isi exercite mandatul in folosul celor care i l-au incredintat, adica al englezilor.

Sursa: Daily Express

Tags: parlamentari,


VIDEO PROTVPLUS.RO