Soldatul american care s-a aruncat pe o grenada pentru a-si salva prietenul. Ar putea primi Medalia de Onoare


Ultimul update: Duminica 09 Martie 2014 07:03
Data publicarii: Joi 06 Martie 2014 17:44
Categorie: Stiri externe
William Kyle Carpenter

Soldatul William Kyle Carpenter va deveni al treilea puscas marin distins cu Medalia de Onoare de la inceputul interventiei americane in Iraq si Afghanistan.

Carpenter, in varsta de 24 de ani, si-a riscat viata sarind pe o grenada pentru a-si salva prietenul, relateaza businessinsider.com.

In noiembrie 2010, William Carpenter si Nick Eufrazio se aflau in misiune in sudul Afghanistanului, unde trebuiau sa pazeasca un post deosebit de periculos. Asupra lor a inceput sa se traga.

La un moment dat, William Carpenter s-a aruncat pe o grenada pentru a-si salva prietenul. Nimeni nu stiut la inceput cu exactitate cum s-au petrecut evenimentele. Carpenter nu-si mai amintea ce s-a intamplat din cauza ranilor iar Nick Eufrazio a fost lasat fara posibilitatea de a vorbi.

Povestea de sacrificiu a lui William Carpentera facut ocolul internentului si l-a transformat pe puscasul marin intr-o celebritate in Statele Unite.

Carpenter a ramas fara ochiul si urechea dreapta si s-a ales cu multiple rani si fracturi la nivelul nasului si a fetei. Cu toate ca va ramane desfigurat pentru tot restul vietii, Carpenter este multumit ca este intreg si ca poate sa mearga.

Desi nu a fost confirmat oficial, Kyle ar putea deveni al treilea puscas marin distins cu Medalia de Onoare de la inceputul interventiei americane in Iraq si Afghanistan.

 

Sursa: Business Insider

Prizonieri infometati, mancand iarba, sobolani sau furnici. Marturia unui gardian care a fugit din iadul nord coreean
Un fost soldat american s-a rupt de civilizatie si traieste izolat intr-o padure de 25 de ani. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO