Socant! A paralizat dupa ce si-a facut piercing in ureche!

Dată publicare: 08-11-2010 00:00
Dată actualizare: 21-03-2012 09:50


Grace Etherington

A vrut sa fie la moda si sa-si faca un piercing in urechi. Dar a platit  un pret urias pentru o simpla placere. Asa se face ca la doar 15 ani Grace Etherington a ramas paralizata dupa ce a contractat un virus.

Ajunsa pe un pat de spital si neputand sa comunice cu propria mama decat prin clipit, medicii au fost extrem de rezervati in privinta sanselor ca fata sa mai poata merge vreodata. Boala lui Grace a fost rezultatul unei infectii grave cu care tanara s-a ales in urma unui piercing.

La inceput, Grace a simtit niste furnicaturi la degetele de la picioare si s-a dus sa-si faca un control, in urma caruia medicii nu i-au descoperit nimic suspect. Numai ca la doar zece zile distanta de la consult, fata avea deja dificultati la mers si nu mai putea sa scrie cum trebuie, ceea ce a determinat-o pe mama ei sa o duca de urgena la un spital, din Kent, Marea Britanie.

Doctorii au inceput imediat sa-i faca o serie de teste si au tinut-o internata peste noapte. Dimineata, insa, Grace nu-si mai putea simti picioarele. O parte din fata i-a intepenit si nu mai putea vorbi normal.

A fost pana la urma diagnosticata cu sindromul Guillan Barre, o boala rara a sistemului nervos care duce la paralizie. Grace a cazut in coma doua zile si unele dintre organele ei nu mai functionau. Si-a revenit, insa, nu-si mai putea misca niciun muschi si nici sa vorbeasca.

Starea ei era atat de grava, incat medicii au fost nevoiti sa-i spuna mamei sale ca si daca supravietuia infectiei severe, paralizia putea sa fie permanenta. Mai mult decat atat, singura ei sansa de mai fi tinuta in viata ar fi fost sa fie dependenta de aparatura medicala.

Cu atoate acestea, dupa o lupta titanica, Grace a reusit sa-i uimeasca pe medici. Dupa un an de chin pe patul de spital, adolescenta si-a revenit si chiar a putut sa danseze la o petrecere.

“Voiam sa-i spun mamei ca o iubesc si nu puteam decat sa clipesc. Sa fiu prizoniera in propriul meu corp a fost o experienta infioratoare. Mama a stat langa mine tot timpul. Ea m-a salvat!”, povesteste Grace.

“Cand am vazut-o pe patul de spital, neputandu-si misca nici macar un singur muschi, am crezut cu totii ca nu va mai putea sta vreodata pe propriile picioare, daramite sa mai si danseze. Si-a revenit. Este un miracol”, spune mama fetei, Sharon, in varsta de 41 de ani.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO