Si moartea a devenit prea scumpa in Venezuela. Sicrie de carton in locul celor din lemn, care costa cat 13 salarii minime

Dată publicare: 23-08-2016 12:52
Dată actualizare: 26-08-2016 06:58


In Venezuela zilelor noastre, nu doar viata e foarte scumpa. Si moartea presupune cheltuieli exorbitante pentru cei mai multi localnici.

Lesne de inteles cat de usor a prins ideea unui intreprinzator, care fabrica si vinde sicrie de carton.

Printre suspine si regrete, rudele unui defunct trebuie sa se ocupe si de toate cele cuvenite pentru inmormantare. In Venezuela, tara adusa in pragul foametei din cauza inflatiei, preconizata sa depaseasca 700% in 2016, si a penuriei de alimente de baza, funeraliile au devenit un lux. Un cosciug standard costa 650 de dolari, cat 13 salarii minime.

Mult mai accesibila se dovedeste optiunea unui sicriu din carton, vandut cu 65 de dolari, pret in care intra si servicii complementare.

Elio Angulo, Creator Biocofres: "Este si ecologic si economic. Ca sa faci un cosciug de lemn ai nevoie de 3 pana la 5 copaci. Dar pentru 100 de sicrie de carton folosesti un singur copac."

Fabricantul asigura si... pastrarea aparentelor.

Elio Angulo, Creator Biocofres: "Pentru ceremonia funebra si momentul cand apropiatii isi iau ramas bun, cutia este inserata intr-un sicriu standard. Apoi, inainte de inhumare ori incinerare, este pastrata doar cutia de carton in care e trupul".

Sicriul de carton a fost lansat initial in Spania, dar acolo oferta ii vizeaza mai cu seama pe ecologisti.


VIDEO PROTVPLUS.RO