Semnal de alarma! Efectele incalzirii globale sunt ireversibile

Ultima actualizare: 14-04-2012 12:07

In plina criza economica este timpul sa ne pregatim si de una climatica. Specialistii din domeniul mediului, reuniti la Copenhaga, trag un semnal de alarma privind schimbarile climei, care se produc mai rapid decat ne-am fi imaginat.

Nivelul marilor va creste pana la sfarsitul secolului dublu fata de estimarile facute in urma cu doi ani. Efectele vor fi resimtite de o persoana din zece de pe glob.

Intre timp, la Bruxelles, cateva sute de activisti au iesit in strada cerand finantare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

"Ministri impiedicati sa iasa" - astfel si-au intitulat actiunea cei aproape 300 de militanti ai unei organizatii de mediu care au blocat sediul Consiliului European din Bruxelles, in plina reuniune a ministrilor de finante.

Acestia au cerut un plan pentru salvarea planetei, scandand ca "daca planeta ar fi o banca, ar fi fost salvata de mult de la faliment".

Cel putin 20 dintre ei au ajuns in arestul politiei, dupa ce au incercat sa patrunda in cladire.

Intre timp, avertizarile date de specialistii din domeniul mediului reuniti la Congresul de la Copenhaga, sunt din ce in ce mai sumbre.

Astfel, estimeaza expertii, nivelul apelor ar putea creste pana la sfarsitul secolului de doua ori mai mult decat se credea pana acum.

Concluziile acestei conferinte vor fi prezentate politicienilor care se reunesc in decembrie la Copenhaga, pentru a discuta un nou pact ce va inlocui Protocolul de la Kyoto, care expira in 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!