Seif al-Islam, fiul fostului dictator Ghaddafi, a fost arestat in sudul Libiei


Ultimul update: Luni 14 Mai 2012 18:26
Data publicarii: Sambata 19 Noiembrie 2011 14:20
Categorie: Stiri externe

Libia este obligata sa il predea pe Seif al-Islam Curtii Penale Internationale, anunta purtatorul de cuvant al instantei, iar Uniunea Europeana a indemnat autoritatile de la Tripoli sa coopereze cu CPI, informeaza AFP.

Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a indemnat autoritatile libiene sa coopereze deplin cu CPI.

"Autoritatile libiene trebuie sa il aduca pe Seif al-Islam in fata justitiei, respectand procedurile judiciare si cooperand deplin cu CPI", a spus Ashton.

Acesta a fost arestat in sudul Libiei. Anuntul a fost facut de noul ministru libian al Justitiei si Drepturilor Omului, Mohammed al-Allagui.

"Seif al-Islam, dat in urmarire de Curtea Penala Internationala, a fost arestat in sudul Libiei", a declarat ministrul, care este membru al Consiliului National de Tranzitie din Libia.

Seful operatiunilor CNT din Zenten, Bashir Taib, a declarat ca subordonatii sai l-au arestat pe Seif al-Islam si trei colaboratori ai acestuia in regiunea Ubari.

"A fost transferat la Zenten", la 170 de kilometri sud-vest de Tripoli, precizeaza el.

CPI a emis pe 27 iunie mandat de arestare pe numele lui Seif al-Islam pentru presupusa implicare in crime impotriva umanitatii.

Tags: ghaddafi,

Ce le facea Muammar Ghaddafi amantelor sale, de ajungeau de urgenta la spital. Marturisiri socante
Civilizatii pierdute in desert. Cel mai mare secret al lui Ghaddafi, care va schimba istoria Libiei
VIDEO PROTVPLUS.RO