Poza care ar putea dovedi ca EXISTA extraterestri: 1235 de planete ca Terra

Dată publicare: 31-03-2011 01:00
Dată actualizare: 06-11-2012 23:12


NASA planete

Daca extraterestrii exista, ei s-ar putea regasi in aceasta poza, scrie NASA. Astronomii de la Agentia Spatiala din SUA au petrecut ultimii doi ani pentru a gasi in Calea Lactee planete asemanatoare Pamantului, pe care ar putea exista forme de viata.

Punctele negre din fotografie reprezinta cele 1235 de planete care orbiteaza sorii lor, acestia fiind aranjati in ordine crescatoare.

Ca un punct de referinta, pe randul al doilea, in dreapta este soarele, iar Terra si Venus sunt cele doua siluete care il orbiteaza.

Dintre aceste planete candidate, exista 54 pe care ar putea fi viata, in "Zona Goldilocks".

(Sursa foto: NASA)

Aceasta zona reprezinta distanta de la o stea unde pe o planeta asemenea Pamantului poate exista apa in stare lichida si se pot dezvolta forme de viata similare celor de pe Pamant.

Misiunea navetei Kepler nu a fost sa cerceteze o anumita planeta, ci sa le dea oamenilor de stiinta o idee despre cate planete similare Terrei - in special cate planete locuibile - sunt in galaxia noastra.

Chiar daca naveta Kepler poate ajunge pana la 3.000 de ani-lumina distanta, astronomii au folosit doar a 400-a parte din imaginile provenite de pe nava si au extrapolat rezultatele.

Astronomii au ajuns la urmatoarea concluzie: jumatate din stelele observate sunt orbitate de planete, iar 1% dintre aceste planete se afla in "zona Goldilocks".

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO