Scandal diplomatic SUA-Mexic in cazul adolescentului impuscat de granicer

Ultima actualizare: 30-08-2012 03:06

In timp ce politistii de frontiera sustin ca vina apartine victimei si prietenilor sai, oficialii mexicani sustin ca imaginile surprinse pe camerele de supraveghere dovedesc ca americanii au tras fara nicio retinere.

Imaginile i-au pus pe jar si pe mexicani si pe americani. Se poate vedea cum granicerul care patrula pe bicicleta il prinde pe unul dintre tineri si trage catre altul, aflat, nu pe teritoriul Statelor Unite, ci al Mexicului.

De aici si complicatiile acestui caz, pentru ca politistul american a tras si a omorat dintr-un foc un pusti de 14 ani aflat in tara vecina. Reprezentantii Amnesty International sustin ca incidentul este inacceptabil.

De partea cealalta, agentii FBI care au preluat cazul sustin ca agentul implicat a actionat in legitima aparare, pentru ca tinerii mexicani l-ar fi atacat cu pietre.

In plus, varianta inaintata de americani sustine ca victima, un elev eminent, ar fi de fapt un traficant de carne vie.

Mexicanii au sarit ca arsi cand au auzit de ipoteza implicarii baiatului de 14 ani in traficul de persoane. Si cer Washingtonului o ancheta transparenta si pedepsirea exemplara a granicerului, daca va fi gasit vinovat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO