Scade numărul de contaminări cu noul coronavirus în China și Coreea de Sud

Ultima actualizare: 09-03-2020 07:46
Scade numărul de noi contaminări cu noul coronavirus în China și Coreea de Sud

Numărul de noi contaminări cu coronavirus a scăzut luni în China și Coreea de Sud la cel mai mic nivel de la începutul centralizării datelor, în ianuarie 2020.

China a raportat luni 22 de noi decese din cauza coronavirusului, în timp ce numărul zilnic de contaminări cu COVID-19 a fost la cel mai scăzut nivel de la începutul centralizării datelor în ianuarie.

Autorităţile sanitare au informat despre 40 de cazuri noi, cele mai multe în provincia Hubei, situată în centrul ţării şi epicentru al epidemiei.

Cele 22 de decese noi, dintre care 21 în Hubei, ridică bilanţul morţilor din întreaga ţară la 3.119.

În total, peste 80.700 de persoane au fost contaminate în China continentală.

Noile cazuri raportate în Hubei au cunoscut o tendinţă în scădere de mai multe săptămâni.

Luni, toate noile cazuri raportate au fost înregistrate la Wuhan, capitala provinciei, unde epidemia a izbucnit la sfârşitul lui 2019.

Cel mai scăzut număr zilnic de noi contaminări și în Coreea de Sud

Și Coreea de Sud, ţara cea mai afectată din lume de epidemia de COVID-19 după China şi Italia, a anunţat luni cel mai scăzut număr zilnic de noi contaminări cu coronavirus din ultimele două săptămâni.

Autorităţile sanitare sud-coreene au informat despre 248 de noi cazuri confirmate duminică, astfel că totalul persoanelor contaminate din ţară se ridică la 7.382.

Este pentru a patra zi consecutivă când numărul noilor infecţii se diminuează şi a fost cel mai scăzut nivel zilnic înregistrat de la sfârşitul lui februarie.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în ţară este de 51, au precizat Centrele coreene pentru controlul şi prevenirea maladiilor (KCDC).

O mare parte a cazurilor din Coreea de Sud s-au înregistrat în oraşul Daegu (sud) şi în provincia învecinată Gyeongsang de Nord.

În cauză, răspândirea foarte importantă a maladiei în rândul Bisericii Shincheonji a lui Iisus - o organizaţie religioasă considerată de unii ca fiind o sectă -, de la o adeptă în vârstă de 61 de ani. Aceasta a asistat în februarie la mai multe ceremonii la Daegu.

Sute de biserici şi lăcaşuri de cult au rămas închise duminică în Coreea de Sud pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.
Vacanţele elevilor au fost prelungite, în timp ce zeci de evenimente sportive şi culturale au fost anulate sau amânate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO