Salah Abdeslam a povestit de ce NU s-a aruncat in aer la Paris, in timpul atentatelor comise pe 13 noiembrie 2015

02-04-2016 10:44


Salah Abdseslam

Salah Abdeslam "a refuzat de bunavoie sa se arunce in aer" in cursul valului de atentate care au fost comise pe 13 noiembrie la Paris si la periferia capitalei Frantei, a afirmat vineri seara fratele sau Mohamed Abdeslam la postul de televiziune BFMT.

"Daca vroiam, ar fi fost mai multe victime. Din fericire, n-am mers pana la capat", i-ar fi declarat Salah Abdeslam fratelui sau, cu care s-a intalnit vineri la inchisoarea din Bruges, in nordul Belgiei.

Potrivit lui Mohamed Abdeslam, fratele sau, arestat pe 18 martie in Belgia dupa patru luni de cautari si pe punctul de a fi transferat in Franta, "vrea sa colaboreze, pentru ca are de dat explicatii, dar nu Belgiei".

Salah Abdeslam ar fi negat orice implicare in atentatele de pe 22 martie de la Bruxelles, despre care este la curent "pentru ca are televizor in celula".

Potrivit unor fragmente din procesele verbale ale audierii din Belgia, citate pe 25 martie de cotidianul francez Le Monde si de BFMTV, Salah Abdeslam si-ar fi minimizat rolul in atentatele de pe 13 noiembrie.

Cel de-al zecelea individ implicat in atentatele jihadiste de la Paris si Saint Denis - in nordul capitalei -, a povestit ca, in seara de 13 noiembrie, trebuia sa mearga al Stade de France, fara bilet, "pentru a se arunca in aer".

"Am renuntat cand mi-am parcat masina. I-am lasat pe cei trei pasageri, apoi am plecat. Am mers la intamplare", a declarat Salah Abdeslam anchetatorilor.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO