Sabawi Ibrahim al-Hassan, fratele vitreg al lui Saddam Hussein, a murit in inchisoare

Ultima actualizare: 11-07-2013 06:57
Sabawi Ibrahim al-Hassan, fratele lui Saddam Hussein

Sabawi Ibrahim al-Hassan, fratele vitreg si fostul sef al serviciilor de informatii ale fostului dictator irakian Saddam Hussein, a murit luni de cancer la spital, la Bagdad, a anuntat Ministerul Justitiei, relateaza AFP.

Sabawi Ibrahim al-Hassan a fost condamnat la pedeapsa cu moartea pentru "crime impotriva poporului irakian", dupa ce a fost capturat in 2005, a anuntat Wissam al-Fraiji, un purtator de cuvant al Ministerului Justitiei, intr-un comunicat.

Fratele vitreg al lui Saddam Hussein a fost transferat la spital dupa ce starea acestuia s-a degradat, a anuntat el.

Alti membri din cadrul fostului regim, bolnavi, sunt detinuti, de asemenea, in inchisori irakiene.

Familia lui Tariq Aziz, fost vicepremier si un confident apropiat al lui Saddam Hussein, a continuat sa ceara eliberarea acestuia din motive medicale, mai ales in urma unei crize cardiace, la sfarsitul lui 2007.

Insa Tariq Aziz a cerut executarea condamnarii sale la moarte, pentru "crime cu premeditare si crime impotriva umanitatii".

El este incarcerat de cand s-a predat, in aprilie 2003, dupa cateva zile de la prabusirea Bagdadului, in urma invaziei Irakului de catre o coalitie condusa de catre Statele Unite.

O serie de fosti oficiali din cadrul regimului lui Saddam Hussein au fost, deja, executati, inclusiv fostul dictator, spanzurat pe 30 decembrie 2006.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO