Rusoaica sexy cu care s-a iubit un parlamentar: "cel mai bun spion al Rusiei in ultimii 30 de ani"

Dată publicare: 26-10-2011 01:53
Dată actualizare: 16-06-2012 20:28


spioana rusa Katia Zatuliveter

Fosta amanta a parlamentarului liberal-democrat britanic Mike Hancock, Katia Zatuliveter, in varsta de 26 de ani, este cel mai de succes spion rus din ultimii 30 de ani, sustine un fost agent KGB.

Fostul agent KGB Oleg Gordievski, in varsta de 73 de ani si care a fugit in Marea Britanie in 1985 cu ajutorul serviciilor britanice de informatii externe, a declarat ca Zatuliveter s-a folosit de relatia ei de patru ani cu Hancock pentru a transmite Kremlinului secrete militare britanice.

Potrivit lui, aceasta a provocat pagube enorme Marii Britanii si ar fi privita ca o eroina de Rusia.

"Timp de patru ani ea a copiat documente militare si le-a dus la ambasada. Practic, ea a dezarmat Marea Britanie in fata Rusiei", a declarat Gordievski.

"Este o infractiune mare, care este imposibil de dovedit legal. Cred ca va fi expulzata din Marea Britanie", a adaugat el.

Gordievski sustine ca aceasta a provocat mai multe prejudicii Marii Britanii decat Anna Chapman Statelor Unite. "Katia Zatuliveter a lucrat din rasputeri si a obtinut rezultate. Este o eroina, spre deosebire de Chapman, care este doar o fata rasfatata. Zatuliveter este vinovata, nu exista indoiala in legatura cu acest lucru", a adaugat el.

In afara de relatia sa cu Hancock si un lider NATO, Zatuliveter a avut o relatie si cu "un diplomat olandez atragator" in 2004 si un oficial din cadrul ONU.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO