Romii isi vand odraslele traficantilor: 20.000 lire sterline/copil

Ultima actualizare: 15-10-2012 01:33
Romi in Anglia

Romii de origine romana au ajuns din nou pe prima pagina a ziarelor britanice, de data aceasta cu povestea lui Iuri Stanciu, un barbat care a fost arestat dupa ce si-a trimis propria fiica la cersit in Anglia.

 

Daily Mail povesteste cum Eva Stanciu, in varsta de 13 ani, a fost gasita dupa o descindere a politiei in 17 imobile din orasul Slough, de unde au fost recuperati si alti copii rromi, obligati de retelele de traficanti sa fure si sa cerseasca.

In cadrul operatiunii au fost arestati unii dintre capii retelei, iar sirul arestarilor este departe de a se finaliza.

In ultimul timp s-a estimat cresterea numarului de copii rromi trimisi la cersit in Marea Britanie, un procent impresionant provenind din localitatea Tandarei, unde aproximativ 2000 de rromi traiesc la periferie.

Un politist britanic sub acoperire, care a reusit sa se infiltreze printre bandele de traficanti din Tandarei, vorbeste despre o retea complexa de traficanti, care incheie veritabile contracte cu familiile de rromi, in schimbul copiilor acestora.

Copiii sunt apoi dusi intr-o 'excursie cu familia' in Marea Britanie, unde le sunt date acte de identitate false si apoi sunt trimisi pe strazi.

Un copil este cumparat de la parintii sai cu aproximativ 20 000 de lire sterline, profitul obtinut de catre traficanti fiind semnificativ mai mare.

Autoritatile britanice se declara din ce in ce mai ingrijorate de traficul cu copii rromi, mai ales ca famiile acestora nu fac nimic sa opreasca acest fenomen.

Presati de lipsa banilor, oameni ca Iuri accepta sa isi vanda copiii acestor retele in schimbul unor sume care sa le asigure supravietuirea.

Intre timp, bandele de traficanti aduna profit. Parlamentarul Anthony Steen a declarat ca un copil vandut traficantilor poate aduna chiar si 100 000 de lire sterline pe an din activitati ilegale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO