Romanul care a fost condamnat la 34 de ani de inchisoare, in Spania, pentru asasinarea unei sportive


Ultimul update: Luni 07 Noiembrie 2016 07:13
Data publicarii: Vineri 04 Noiembrie 2016 17:26
Categorie: Stiri externe
Valentin Ion

 Romanul Valentin Ion si spaniolul Juan Cuenca au primit sentinte de cate 34 ani inchisoare pentru asasinarea jucatoarei olandeze de volei Ingrid Visser si a partenerului ei Lodewijk Severein pe 13 mai 2013, relateaza EFE.

 Tribunalul din Murcia a stabilit ca vinovatii, care au dezmembrat cadavrele dupa omor, sa plateasca despagubiri familiilor victimelor in valoare totala de 200.000 euro.

Un alt cetatean roman, Constantin Stan, care a participat doar la transarea cadavrelor si ingroparea lor, a primit 5 luni inchisoare pentru delictul de tainuire a omorului. Acesta a fost obligat sa plateasca si suma de 16.000 euro ca despagubiri fratelui voleibalistei si celor doi fii ai barbatului asasinat.

Sentintele nu sunt definitive si pot fi atacate in apel la Tribunalul superior al regiunii Murcia.

Valentin Ion si-a recunoscut vina luna trecuta, cand a marturisit ca i-a ucis in bataie pe cei doi in timpul unei confruntari care a avut loc in mai 2013, intr-o casa de vacanta inchiriata de Juan Cuenca. Ion le-a lovit pe cele doua victime cu o scrumiera si o vaza si, dupa ce au murit, a dezmembrat corpurile, a aruncat o parte la gunoi, in apropierea unei piete chinezesti si a ingropat restul intr-o livada. Romanul a mai recunoscut ca a primit 1.200 de euro din partea lui Cuenca, insa a negat ca acesta l-ar fi platit sa-i ucida pe cei doi olandezi si ca banii ar fi fost contravaloarea drumului de la Valencia la Murcia.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO