Romanca Mona Thwany, arestata de Scotland Yard. E suspectata ca pregatea un atac terorist


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 19:49
Data publicarii: Joi 15 Septembrie 2011 07:36
Categorie: Stiri externe
Mona Thwany

Politia britanica a anuntat miercuri arestarea unei femei in varsta de 28 de ani, sotia romanca a autorului unui atentat sinucigas comis anul trecut in Suedia, suspectata de pregatirea unui act terorist, relateaza AFP.

Scotland Yard a confirmat ca a arestat-o marti pe Mona Thwany, nascuta dintr-o mama romanca si un tata irakian si sotia lui Taymour Abdel Wahab, la Luton (sud).

"Ieri dimineata la ora 06.15 (08.15 ora Romaniei), ofiterii contraterorism au intrat intr-o casa din Luton", a declarat miercuri un purtator de cuvant al politiei.

"O femeie in varsta de 28 de ani a fost arestata, fiind suspectata de pregatirea unor acte teroriste. Ea a fost eliberata pe cautiune la jumatatea lui noiembrie", a adauga purtatorul de cuvant.

Abdel Wahab, in varsta de 29 de ani, a carui familie a fugit din Irak pentru a se refugia in Suedia, s-a aruncat in aer, la 11 decembrie 2010, in masina sa la Stockholm, intr-un cartier pietonal foarte aglomerat, ranind doua persoane.

Politia a aprecizat ca bomba s-ar fi declansat prematur chiar dupa ce Abdel Wahab a coborat din masina.

Inaintea acestui atentat ratat, Abdel Wahab a locuit la Luton impreuna cu sotia sa si cei trei copii si a obtinut o diploma in medicina sportiva.

La scurt timp dupa atentat, sotia sa, estetician de profesie, s-a declarat "distrusa", afirmand ca nu era la curent cu planurile sotului sau.

Oficialii suedezi au apreciat la momentul respectiv ca Abdel Wahab a pregatit atentatul singur, dar a beneficiat de ajutorul unor complici.

Sursa: Mediafax

Sora sotiei atentatorului din Suedia: Toata familia e in stare de soc
Sotia romanca l-ar fi transformat pe atentatorul din Suedia in kamikaze
VIDEO PROTVPLUS.RO