Richard Matheson, un cunoscut scriitor de romane SF, a murit la varsta de 87 de ani

Ultima actualizare: 28-06-2013 06:46
Richard Matheson

Richard Matheson, un cunoscut scriitor american de romane SF si horror, autor al unor carti, inclusiv "I Am Legend" si "The Shrinking Man", care au fost adaptate pentru marele ecran si pentru televiziune, a murit la varsta de 87 de ani.

Anuntul a fost facut luni de Sindicatul scenaristilor americani (Writers Guild of America/ WGA).

WGA, din care facea parte si Richard Matheson, nu a precizat locul si data la care a murit scriitorul, nici cauza decesului.

Richard Matheson, nascut in Allendale, New Jersey, in 1926, a crescut in Brooklyn, New York, si a inceput sa publice povestiri stiintifico-fantastice si horror in anii 1950.

Romanul sau horror din 1954 "I Am Legend" este considerat o opera importanta in acest gen literar, incluzand zombie si teme apocaliptice in America de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Acest roman a fost ecranizat de trei ori, cel mai recent film bazat pe romanul lui Richard Matheson fiind lansat in 2007 si avandu-l ca protagonist pe Will Smith.

Richard Matheson a scris si piesa pentru televiziune "Nightmare at 20.000 Feet", in 1963, pentru serialul de televiziune "Zona Crepusculara/ The Twilight Zone".

Acel episod, in care joaca William Shatner, a devenit un punct de referinta in istoria productiilor de televiziune stiintifico-fantastice.

Richard Matheson a scris si scenariul pentru "Duel", din 1971, unul dintre primele filme regizate de Steven Spielberg. Richard Matheson este creditat ca scenarist pentru cel putin 80 de filme si productii de televiziune, de-a lungul unei cariere care s-a intins pe durata a sapte decenii.

Citeste si:

Una dintre cele mai mari puteri ale Europei se prabuseste. Mai are 6 luni sa se salveze

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO