Resturi găsite în mare, după dispariția avionului din Chile cu 38 de persoane la bord

Ultima actualizare: 12-12-2019 07:30

Mai multe resturi au fost descoperite în mare, în largul extremităţii sudice a continentului american, în zona dispariţiei unui avion militar chilian de negăsit de două zile.

Acesta transporta 38 de persoane, a anunţat miercuri seară aviaţia militară, notează AFP.

"Descoperirea a fost făcută de vasul sub pavilion chilian Antarctic Endeavour şi ar putea fi vorba despre bucăţi din materialul izolant al rezervoarelor interne de combustibil ale avionului Hercules C130", a declarat pentru presă Eduardo Mosqueira, comandantul Brigăzii a IV-a aeriene de la Punta Arenas, localitatea la 3.000 de kilometri sud de Santiago de Chile.

Resturile au fost localizate la 30 de kilometri de ultima poziţie cunoscută a aparatului, între Chile şi Antarctica, transmite Agerpres.

"Vom face expertizele corespunzătoare şi când bucăţile de material vor fi aici, vom putea stabili dacă este într-adevăr vorba despre C130", a adăugat comandantul Mosqueira. Resturile sunt aşteptate la Punta Arenas joi sau "în următoarele zile", a precizat el.

Avionul a decolat luni de la baza Chabunco din Punta Arenas (în extremitatea sudică a statului Chile) la ora locală 16:55 (19:55 GMT), având ca destinaţie baza chiliană Eduardo Frei din Antarctica. Contactul radio cu avionul militar de transport a fost pierdut la ora 18:13 (21:13 GMT), în timp ce survola Strâmtoarea Drake, marea care separă extremitatea de sud a continentului american de Antarctica, zonă pe care marinarii o consideră periculoasă.

Aparatul a fost declarat "sinistrat" la şapte ore după incident, a informat aviaţia militară, subliniind că dispunea de rezerve de carburant suficiente pentru a zbura până marţi la orele 00.40 (03.40 GMT).

Între timp, peste 15 avioane şi cinci ambarcaţiuni participă la operaţiunile de căutare. Pe lângă Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia şi Statele Unite au trimis mijloace aeriene şi maritime la faţa locului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO